Duplexing & Triplexing

Naast een creatief ontwerp en bedrukking is het ook mogelijk om creativiteit in het papier te creëren. Bedenk je eigen karton soort met een kleurig binnenvel. Je kunt enorm veel variaties creëren door bedrukkingen, soorten papier en stansvormen met elkaar te combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Duplexing & Triplexing

Karton uit de fabriek is meestal nooit dikker dan 350 gram. Papiermachines kunnen vaak gewoon niet dikker aan. Dus om de vraag naar dikker karton toch te kunnen voldoen gaan fabrieken dit verlijmen naar 500, 600 of 700 gram. Dit aanbod is vaak minimaal, en er zijn maar een paar papiersoorten leverbaar die dikker zijn dan 400 gram. Tot nu, wij kunnen net als een papierfabriek ons eigen karton verlijmen tot een dikte zo dik wij willen en met een papiersoort die we zelf of jij als klant graag zou willen maken. En dat in combinatie met al onze druktechnieken zelf samen te stellen in een speciaal gemaakte prijsmodule.

Bronsen foliedrukstempel

Cacheren

Cacheren is het op- en/of tegenplakken van drukwerk op een oppervlakte van karton. 

Een net woord voor verlijmen is cacheren en wordt binnen de grafische industrie veelvuldig toegepast. Dit omdat karton lastig te bedrukken is door zijn stugheid en karton vaak een te open structuur heeft om een glossy afbeelding op af te drukken. Wij cacheren omdat we meerdere verschillende karton lagen met elkaar willen combineren maar de mogelijkheden hierin zijn eigenlijk eindeloos. Elke karton soort is geschikt om gecacheerd te worden naar elk gewenst formaat.

Bronsen foliedrukstempel

Bedrukking

Een gecacheerde kaart heeft meestal ook een bedrukking dit kan een fullcolour bedrukking of een Pantone kleur bedrukking zijn maar kan ook nog voorzien worden van een foliedruk bedrukking of een blindpreeg (embossing).  Daarnaast is het ook mogelijk om een stansvorm uit het bovenste vel te stansen en dat de kleur van de onderliggende papierlaag hier doorheen komt wat de creativiteit ten goede komt. Kaarten die zijn bedrukt en vervolgens gecacheerd zijn kunnen daarna eventueel nog extra bedrukt worden met Letterpress, blinddruk (debossing) kleur of folie op snee en eventueel nog een nieuwe vorm krijgen d.m.v. stansen. Met een nieuwe vorm kun je denken aan ronde hoeken, ronde ovale kaarten.

Bronsen foliedrukstempel

Werkwijze

Voordat de kaarten gecacheerd gaan worden tot een 2 of 3 laags karton wordt deze eerst bedrukt met een ontwerp. Deze bedrukking is meestal fullcolour met een eventuele foliedruk of blindpreeg bedrukking. Na het drukproces worden de kaarten gecacheerd en kunnen na 1 dag drogen nog worden voorzien van een extra bedrukking of afwerking.

Bronsen foliedrukstempel

Blindpreeg & Letterpress

Een groot voordeel van cacheren is dat een blindpreeg wel uit het papier komt maar niet zichtbaar is aan de achterzijde. Teksten en logo’s kunnen op deze wijze wel volledig op de achterzijde komen te staan zonder dat het contra deel van de preeg in de weg zit.

Een ander voordeel van cacheren is dat een diepere letterpress mogelijk is. Meestal word de letterpress afdruk zo diep gedaan dat deze niet zichtbaar is aan de weerzijde. Maar met de cacheer techniek kan er altijd tot maximale diepte gedrukt worden.

Bronsen foliedrukstempel
Secured By miniOrange