Faq & Info

Wij krijgen geregeld dezelfde vragen over het aanleveren van documenten of vragen over levertijden. Op deze pagina proberen wij deze zo overzichtelijk mogelijk weer te geven en te beantwoorden. Niet op al uw vragen zijn er pas klare antwoorden en oplossingen mogelijk, dit omdat het ambachtelijke drukproces vaak een op maat gemaakt produkt is. Er kunnen technische beperkingen zijn aan een idee of ontwerp, en kunnen dat alleen beoordelen door het idee of ontwerp technisch te bekijken.

Webshop

niet zichtbaar
Online prijzen berekenen

Online is het mogelijk om u nog sneller van dienst te zijn om prijzen te berekenen van onze standaard drukwerkproducten. Met deze module kunnen er snel prijzen berekend worden die u of kunt inzien of meteen in de winkelmand kunt plaatsen, of de prijsberekening als offerte naar uw opgegeven email adres kunt toezenden.

Complexe berekeningen zoals een hoofdkaart + borrelkaart in 1 keer bestellen is online nog niet mogelijk en u dient daarvoor nog een offerte aan te vragen. Wij streven er naar om offerte’s meestal binnen 24 uur u toe te zenden.

Prijs Calculatie module

De calculatie module heeft invulvelden. Zoals aantal kaarten en het formaat van de kaart en het gewenste papiersoort. Ook zal de kaart een bedrukking nodig hebben en wellicht een luxe bedrukking zoals foliedruk. Al deze varibelen bepaald de prijs van de kaarten.

Wij snappen dat dat wellicht lastig kan zijn, dus mocht u er niet uitkomen bel dan gerust dan lopen we er samen doorheen.

Prijsberekening foliedruk en reliëfdruk

Foliedruk en reliëfdruk is een druktechniek die we doen met drukstempels. Bij foliedruk drukt een verwarmde stempel het design met de folie in het karton en bij reliëfdruk zoals een preeg wordt het design tussen 2 stempels geperst zodat er een verhoging en verdieping ontstaat in het karton.

Het formaat van deze stempels bepaald mede de prijs. Er wordt in de prijsmodule daarom gevraagd wat het totale formaat is van het te drukken design.

Het is altijd mogelijk ons een mailtje of voorbeeld toe te zenden zodat wij u kunnen adviseren.

Opties in prijscalculatie

Omdat niet alle druktechnieken per papiersoort mogelijk zijn,  zijn niet alle opties beschikbaar in de prijs module.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk te blinddruken of te foliedruk letterpressen op een 300 grams karton. Voor letterpress of blinddruk is er voldoende papierdikte nodig omdat anders de afdruk door de achterzijde heen drukt.

Zo is 2 zijdig letterpress meestal ook niet mogelijk bij een online prijsberekening omdat een diepe indrukking meestal licht of goed zichtbaar is aan de andere zijde en we hier dus niet nogmaals vanuit die andere zijde weer diep terug kunnen letterpressen.

Voor letterpress is er een dik en zacht kartonsoort nodig die meestal maar 1 zijdig te bedrukken is in deze drukmethode. In sommige gevallen is het wel mogelijk maar dat kan niet beoordeelt worden door een prijscalculatie systeem. U kunt dit wel aanvragen via ons reguliere email adres en wij kunnen dit dan beoordelen (bij voorkeur voorbeeld meezenden).

Vooraf of achteraf betalen

Het is mogelijk om vooraf te betalen met IDEAL of PAYPAL en achteraf via een factuur. U ontvangt bij achteraf betalen een betaallink met de factuur. Deze zenden wij meestal toe nadat we het drukwerk hebben toegezonden.

Kiest u ervoor om vooraf te betalen dan ontvangt u een extra korting van 5% omdat u ons op die manier werk uit handen neemt.

Bij achteraf betalen ontvangt u wel ook de kortingscode voor 5% korting door zelf uw adres en verzendgegevens in te vullen. Ook hiermee ontziet u ons van werkzaamheden die wij in korting kunnen brenegen op de totaalprijs.

Privacy en persoonlijke gegevens

Wij doen verder niks met uw ingevoerde adres gegevens. En u kunt ze na de bestelling daarom zelf weer verwijderen. U kunt dus na een bestelling inloggen en er voor kiezen uw online account definitief te verwijderen. 

Drukbestand aanleveren

Drukbestanden kunnen worden toegezonden naar info@monkeydruk.nl of geupload worden tijdens de bestelling.

Korting

Het is mogelijk om extra korting te verdienen door bepaalde werkzaamheden zelf te doen en ons dus het werk uit handen nemen.

Als u zich online bij ons registreerd ontvangt u een email met een kortingscode die u tijdens het bestel proces kunt invoeren en daarmee 5% op het totaalbedrag kunt besparen.

Online betalen met IDEAL, BANCONTACT, CREDITCARD levert u een extra 5% korting op het totaalbedrag. Deze korting wordt automatisch van het totaalbedrag afgetrokken zodra u een online betaling gaat doen.

Drukwerk

niet zichtbaar
Proefdrukken

Proefdrukken in offsetdruk, reliëfdruk letterpress en foliedruk zijn niet mogelijk. Of gewoon te duur. Het is niet mogelijk net als een printer om 1 afdruk te maken binnen acceptabele tijd.

Een printer werkt met 4 proces kleuren en bedrukt dit op maximaal 350 tot 400 grams karton. De kleuren hiervan worden digitaal gestuurd door een computer met als grote voordeel dat 1 afdruk mogelijk is binnen een acceptabele tijd.

Offsetdruk gaat dmv drukplaten deze drukplaten moeten eerst worden gemaakt en worden daarna ingesteld in de drukpers. Dit proces duurt veel langer en is veel kostbaarder.

Bij letterpress, reliëfdruk en foliedruk zal er van het te drukken ontwerp eerst een drukstempel gemaakt moeten worden en deze zal vervolgens in de drukpers moeten worden ingesteld. Dit proces wordt met de hand gedaan en daarom is 1 afdruk te tijdrovend en de drukstempel is daarvoor te duur.

We zenden wel kartonsamples, foliedruksamples en foliedruk kleuren toe zodat onze kwaliteit te beoordelen valt.

Proefdrukken gaan in offsetdruk, foliedruk letterpress en reliëfdruk altijd in Digitaal PDF formaat. Hier staan alle gegevens en de juiste kleur en beeld opmaak in verwerkt.

Pantone kleuren zijn weergegeven in een kleurenwaaier die wij niet kunnen verstrekken of digitaal kunnen weergeven. Foliekleuren hebben wij wel als kleurkaart of als folie kleurenwaaier

Aanlever specificaties

Aanleveren Digitaal drukwerk en offsetdruk fullcolour

• Digitaaldruk is alleen beschikbaar als CMYK / fullcolourdruk
• Kleuropmaak opmaken in CMYK
• Bij voorkeur aanleveren in PDF-v5 1.4 met kleurprofiel
• Pixel en vector opmaak mogelijk
• Bij aflopend beeld 2 tot 3 mm overloop
• Bij voorkeur aanleveren met snijtekens

• Te combineren met foliedruk en reliëfdruk
Zie onderstaande specifieke aanlever specificaties

 

Aanleveren Offsetdruk Pantone

• Pixel plaatjes opmaken in pantone (via photoshop o.i.d.)
• Vector teksten en illustraties opmaken in de juiste pantone kleuren
(indesign / illustrator)
• Kleur verloop en zogenaamde grijswaarden trappen verloop mogelijk van 4tot100 %
• Bij voorkeur aanleveren met snijtekens
• Aanleveren als PDF v5 – 1.4

• Te combineren met foliedruk en reliëfdruk
Zie onderstaande specifieke aanlever specificaties

 

 Aanleveren documenten Letterpress

• Alle letterfondsen omzetten naar contouren
• Alleen vector teksten en vector illustraties
• 100% kleuropbouw, geen kleurverloop
• Kleuropmaak bestand in juiste pantone kleur(en)
• bij Aflopend beeld minimaal 2mm afloop
• Foliedruk of reliëfdruk als extra steunkleur aangeven in het PDF document
Of als extra PDF bijleveren. (wel een preview bijleveren met totaalbeeld)
• Aanleveren als PDF v5 – 1.4
• Bij voorkeur aanleveren met snijtekens

• Te combineren met foliedruk en reliëfdruk
Zie onderstaande specifieke aanlever specificaties

 

Foliedruk & Reliëfdruk

• Alle letterfondsen omzetten naar contouren
• Alleen vector teksten en vector illustraties
• 100% kleuropbouw, geen kleurverloop
• Foliedruk of reliëfdruk als extra steunkleur aangeven in het PDF document Of als extra PDF bijleveren. (wel een preview bijleveren met totaalbeeld)
• Bij Aflopend beeld minimaal 2mm afloop
• Aanleveren als PDF v5 – 1.4

 

 

Ontwerp & Design

Drukklare documenten kunnen worden aangeleverd door u of uw ontwerp(st)er. Ook kunt u ervoor kiezen om ons het ontwerp te laten doen. Wij hebben tenslotte alle expertise en kennis in huis om bijzonder kaarten te voorzien van inkt, folie of een relief.

U kunt daarvoor een prijsopgave indienen bij info@monkeydruk.nl

Couted / Uncouted papier term

De term uncoated en coated is een term die gebruikt wordt om het papier oppervlak van papier te beschrijven.

Een coated papier heeft een extra kalklaag op het papier oppervlak wat het extra glad maakt en waardoor kleuren krachtiger overkomen. De term coated wordt vaak gekenmerkt met “C” in bepaalde sofware en kleurenwaaiers

Uncoated karton is een onbehandeld papier en heeft zijn natuurlijke toplaag behouden. Kleuren en inkten worden meer geaborbeerd in dit type papier waardoor deze meestal matter / doffer ogen dan de coated karton soorten. Voor uncoated is de term “U” herkenbaar voor kleurenwaaiers en software gebruikers.

Autenthieke karton en papier is altijd uncoated en dus onbehandeld. Pantone kleuren zijn zeer geschikt voor uncoated karton omdat zij diep in het papier wegtrekken en dus de natuurlijke uitstraling van het papier behouden.

Grafische termen

Een klein overzicht van enkele grafische termen die op de website terug komen en wij zoal gebruiken

Aflopend drukken
Indien vlakken, foto’s of lijnen de buitenrand van het drukwerk raken, zal een drukker “aflopend” drukken; op het plano drukvel loopt het beeld (meestal 3 mm) buiten de afsnede door.

Afscheur perforatie
Een lijn van kleine gaatjes of lijntjes in het papier. Deze lijn vergemakkelijkt het scheuren van het papier, bijvoorbeeld voor een antwoordkaart.

Afsnede
Het gedeelte van het plano drukvel, dat na het drukken (cq. tijdens de afwerking) wordt afgesneden.

Afwerking
Het geheel van handelingen, die ná het drukken van een plano drukvel nog nodig zijn, om tot het eindproduct te komen. Zie hiervoor o.a. ook brocheren, binden, bloklijmen, hechten, snijden, stansen, rillen, perforeren, etc.

Ampersand
Leesteken: & Oorspronkelijk opgebouwd uit de letters ‘et’, het Latijn voor ‘en’.

Bedrukking
Het drukbeeld dat zich op het substraat bevindt. Met “bedrukking” geeft een drukker vaak aan, in hoeveel kleuren, en soms ook met welke kleuren, gedrukt wordt.

Bestandsformaat
Het bestandsformaat (feitelijk: format) is de beschrijving van de wijze van opslaan (methodiek, indeling, ordening) van digitale informatie. Een digitaal bestand bestaat uit een verzameling verwante binaire gegevens

Beveiligd drukwerk
Het beveiligen van drukwerk geschiedt om fraude met waardepapieren te voorkomen, bijvoorbeeld door het aanbrengen of gebruiken van beveiligingskenmerken, zoals; microteksten irisdruk hologrammen

Blinddruk
Door middel van een cliché stempel wordt een afbeelding, zonder inkt, in reliëf in het papier gedrukt.

Boren / boorgat
Het mechanisch aanbrengen van ronde gaten in papier. Dit geschiedt met een grafische boormachine waarin 1, 2, 4 en soms meer, holle boren zijn aangebracht. Aan de diameter van deze holle boren is een minimum en maximum verbonden

CMYK
Spreek uit: “smik”, of op z’n Engels “C.M.Y.K.”. Een afkorting van de kleuren Cyaan, Magenta, Yellow, Black (Key). Dit zijn de vier basiskleuren waarmee in full colour drukwerk alle kleuren worden opgebouwd.

Coating
Giet- of strijklaag op het basispapier of -karton. Ter verbetering van papier-eigenschappen en/ of het drukresultaat. De coating bestaat uit een krijtlaag die in de papierfabriek in het papieroppervlak wordt “gewreven”.

Cold foil
Grafische druk-toepassing waarbij folie in één drukgang, op de drukpers (dus in-line), aangebracht wordt. Door de CMYK-bedrukking van het folie kunnen alle mogelijke metalic-kleureffecten bereikt worden.

Degelpers
Hoogdrukpers uit de “oude tijd”. Voor zijn oorspronkelijke functie, het drukken, wordt de degel niet meer commercieel ingezet. Een enkele drukkerij zal wellicht nog uit nogstalgisch oogpunt een eenvoudig drukwerk produceren

Desktop publishing (DTP)
Letterlijk: het publiceren vanaf je bureau. De kreet desktop publishing (afgekort: DTP) is ontstaan, op het moment dat men met een ‘normale’ PC, met regulier verkrijgbare én gebruikersvriendelijke software

Doorschrijfsets
Setjes bedrukt papier, meestal aan één zijde op elkaar gelijmd met los-scheurbare belijming, welke zelfkopiërende eigenschappen bezitten. De vellen kunnen elk hun eigen kleur hebben. Sets kunnen verder genummerd worden,

Drukinkt
Drukinkt is de kleverige, vloeibare drager van kleurpigmenten die ons drukbeeld overdragen op het papier (of ander substraat). Offset-inkt is vet, en heeft daarmee de eigenschap water af te stoten.

Drukpers
Machine om drukwerk te produceren. De toevoeging “-pers” geeft aan, dat het hóógstwaarschijnlijk om het offsetprocedé gaat: deze machines komen voort uit een techniek, waarbij inkt op het papier “geperst” werd.

FSC
Het FSC-keurmerk geeft aan het papier de zekerheid, dat de grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen

Gramsgewicht
Benaming voor de massa per oppervlakte van papier, aangegeven in ‘gram per vierkante meter’ (g/m2), in de (grafische) volksmond “grams”: 80 grams papier weegt dus 80 gram per vierkante meter. U kunt dit omrekenen door het…

Kleur op snee
Het aanbrengen van een kleur op de zijkant van het papier

Nummeren
Het drukwerk per exemplaar voorzien van een oplopend nummer. Dit geschiedt met een numeroteur. Meestal wordt genummerd in een zogenaamde “degel”, een apparaat dat men gebruikt om drukwerk te stansen.

PMS
Pantone Matching System. Een universeel kleuren systeem voor drukinkten, dat in de gehele Grafimedia branche wordt toegepast. Kleuren worden allen met een PMS-nummer aangeduid.

Resolutie
Het aantal beeldpunten op beeldscherm of drukwerk. Vaak weergegeven in DPI (“dots per inch”, of : punten per inch).

RGB
Afkorting van Rood Groen Blauw, de drie basiskleuren van het licht (zoals op een monitor). Alle kleuren worden met deze drie basiskleuren opgebouwd.

Rillen
Het machinaal aanbrengen van een “gecontroleerde beschadiging” in het papier, om het vouwen zonder breken van de toplaag van het papier mogelijk te maken.

Rondhoeken
Het met behulp van een (meestal handmatig bediend) apparaat afronden van rechte hoeken. Uiteraard kunnen ronde hoeken ook tijdens het stansen worden aangebracht.

Snijtekens
Hulptekens die worden meegedrukt op het drukwerk, buiten het zichtbare beeld van het eindproduct. Dient om aan te geven waar het bedrukte papier uiteindelijk wordt schoongesneden tot het afgewerkte formaat.

Stansen
Met behulp van een stansmes, een van te voren bedachte vorm in één keer snijden/ uitdrukken uit papier. Een voorbeeld is een offertemap: de vorm hiervan wordt aangebracht in een stansplank met messen. Door deze plank tegen het…

Stansmes
Op maat gemaakt mes t.b.v. het stansen.

Steunkleur
Extra PMS-kleur naast de drukkleuren zwart of full colour. Wordt vaak gebruikt als een gekozen huisstijlkleur niet mag afwijken; opgebouwd in full colour zijn veel PMS-kleuren minder krachtig,

Vector
Een vector-gestuurd element is in grafische begrippen de tegenhanger van een bitmap. Daar waar een bitmap een sequentiele beschrijving is van de specificaties van ieder afzonderlijke pixel (stand, kleur), wordt een vector opgebouwd…

Samples

niet zichtbaar
Papier samples

Papier samples en kartonsoorten kunnen online worden aangevraag: klik hier

Van de papiersoorten die wij standaard op voorraad hebben kunnen wij samples toezenden.  Dat zijn o.a:
• Sumo 700 gram
• Notturno zwart karton 700 gram
• Gmund cotton white 300, 450 en 600 gram
• Wild 500 en 900 gram
• Olin 400 gram
• Natuurkarton 400 gram
• Heaven 42 400 gram
• Hout vrij offset 300 en 350 gram
• Conqueror velijn, verge en contour 300 gram wit
• Grijsbord 700 gram
• Tintoretto gesso 300 gram
• Oud Hollands 300 gram
• Lessebo 300 en 450 gram

Colorplan hebben wij niet standaard op voorraad en kunnen wij dus ook geen papiersamples van toezenden. Online zijn wel kleur indicaties weergegeven maar is geen werkelijke weergave van de kleur. Klik hier voor meer informatie over colorplan 

 

Gedrukte voorbeeld samples

Omdat proefdrukken in offsetdruk, letterpress, foliedruk en reliefdruk niet mogelijk zijn is het wel mogelijk dat wij van deze druktechnieken u proefdrukken kunnen toezenden zodat u onze kwaliteit kunt zien voordat u eventueel besteld

Proefdrukken

Proefdrukken in offsetdruk, reliëfdruk letterpress en foliedruk zijn niet mogelijk. Of gewoon te duur. Het is niet mogelijk net als een printer om 1 afdruk te maken binnen acceptabele tijd.

Een printer werkt met 4 proces kleuren en bedrukt dit op maximaal 350 tot 400 grams karton. De kleuren hiervan worden digitaal gestuurd door een computer met als grote voordeel dat 1 afdruk mogelijk is binnen een acceptabele tijd.

Offsetdruk gaat dmv drukplaten deze drukplaten moeten eerst worden gemaakt en worden daarna ingesteld in de drukpers. Dit proces duurt veel langer en is veel kostbaarder.

Bij letterpress, reliëfdruk en foliedruk zal er van het te drukken ontwerp eerst een drukstempel gemaakt moeten worden en deze zal vervolgens in de drukpers moeten worden ingesteld. Dit proces wordt met de hand gedaan en daarom is 1 afdruk te tijdrovend en de drukstempel is daarvoor te duur.

We zenden wel kartonsamples, foliedruksamples en foliedruk kleuren toe zodat onze kwaliteit te beoordelen valt.

Proefdrukken gaan in offsetdruk, foliedruk letterpress en reliëfdruk altijd in Digitaal PDF formaat. Hier staan alle gegevens en de juiste kleur en beeld opmaak in verwerkt.

Pantone kleuren zijn weergegeven in een kleurenwaaier die wij niet kunnen verstrekken of digitaal kunnen weergeven. Foliekleuren hebben wij wel als kleurkaart of als folie kleurenwaaier

Foliekleuren

Foliekleuren hebben wij standaard in meer dan 25 kleuren op voorraad liggen. Dit zijn Metallic kleuren variërend van 4 tinten goud, 3 tinten zilver en 4 tinten koper. Daarnaast zitten er ook gekleurde metallic folies tussen zoals rood, blauw, oranje en vele andere tinten. Heeft u speciale foliekleuren zoals holografische folies of pigment folies die u wilt zien laat dat ons even weten dan kunnen wij u deze wellicht ook als kleursample toezenden.

Foliekleuren kunt u hier aanvragen

Drukkleuren

niet zichtbaar
Pantone kleuren

Pantone is een algemene standaard voor de kleuren die gebruikt worden binnen de grafisch industrie. Het Pantone staat voor Pantone Matching System wat afgekort bekend staat als PMS. Binnen het PMS systeem zijn er meer dan 500 geregistreerde kleuren die vanuit een basistal kleuren gemengd worden met een vrij nauwkeurige matching en daardoor geschikt zijn voor huisstijlen en herhaal opdrachten. Ook is Pantone juist geschikt voor een groter kleurbereik dan fullcolourdruk. De kleuren van pantone zijn vaak krachtiger en frisser van kleur dan fullcolour kleuren.

De techniek achter pantone is, dat de kleuren net als een schilder de kleuren vooraf mengt voodat deze wordt aangebracht op het materiaal. Voordat de kleuren worden gebruikt worden de kleuren vooraf gecontroleerd aan de hand van een geijkte kleurenwaaier. Deze kleurenwaaiers zijn niet goedkoop en kunnen wij niet ter beschikking stellen.

Een veel gebruikte term binnen het PMS systeem  is het zogenaamde kenmerk wat achter het kleur nummer staat. Dat kan een “U” zijn of een “C” zijn. De U staat voor uncoated papier en de C staat voor Coated papier. De kleur is verder exact hetzelfde alleen ziet de kleur er op deze 2 verschillende papiersoorten er anders uit. Bij de uncoated papier soort wordt de kleur meer geabsorbeerd dan bij de Coated papiersoort waardoor er een verschil in kleurkracht en kleurtoon ontstaat.

LET OP !!
De kleurenwaaier die wij hanteren en over het algemeen DE standaard is in de grafisch industrie is de “Formula Guide”. Pantone heeft inmiddels zoveel kleurenwaaier varianten uitgebracht dat niet alle kleurenwaaiers geschikt zijn voor Pantone drukwerk.

Fullcolour / CMYK

Fullcolourdruk maakt gebruik van 4 proces kleuren cyaan, magenta, geel en zwart. Deze kleuren worden tijdens het drukproces met het zogenaande rasterprincipe per kleur over elkaar gedrukt, waarbij er meerdere kleuren ontstaan en in theorie meer dan 16 miljoen kleur mogelijkheden ontstaan. Kleurenprinters en fullcolourdrukpersen maken gebruik van dit principe wat het proces een stuk goedkoper maakt omdat dit proces gemakkelijk is te automatiseren. Het naddel van dit proces is dat kleuren moeilijker te sturen zijn en kleuren ook wat vervuilder ogen t.o.v. van monitorkleuren en Pantone kleuren. 

Iedereen moet zich realiseren dat kleuren die op het scherm te zien zijn vaak niet zo worden afgedrukt. Dat komt omdat een monitorscherm een lichtbron is wat kleuren uitzend en een kleurbron heeft wat RGB heet. RGB (rood, groen, blauw) heeft een 10x groter kleurbereik dan fullcolour. Daarom zullen alle kleuren die op een monitor zichtbaar zijn niet gaan lijken op een print of fullcolourafdruk.

Voor fullcolourdruk maken wij om teleurstellingen te voorkomen vaak gebruik van kleurprofielen. Kleurprofielen geven een kleurbereik schema mee met het document wat bepaald welke kleuren er gebruikt gaan worden en in welke verhoudingen dit gebeurt. Maar ook dit systeem is onvoldoende om als kleurstandaard te gebruiken. Drukmachines, printers, pigmentkleuren en papiersoorten zorgen ook weer onderling voor een kleurafwijking wat het menselijk oog meteen opvalt.

Fullcolour druk is een goedkope en makkelijke drukoplossing maar wat wel snel tegen een beperking aanloopt, zoals het verkrijgen van een gewenste en voorspelbare kleur bijvoorbeeld. 16 miljoen kleuren lijkt veel maar als je je beseft dat er meer dan 16 miljard kleuren zijn dan is fullcolourdruk vaak heel beperkt in kleur mogelijkheid.

Foliekleuren

Foliekleuren zijn 100 % dekkend. Dat wil zeggen dat de papierkleur of onderliggende kleur er niet doorheen schijnt. Goufolie of een andere kleur folie houd dus altijd 100% zijn glans en kleurkracht op zelfs zwart karton. (Transparante folie laat wel onderliggende kleuren door)

Folie hebben wij in 3 soorten.

  • Metallic folie, zoals goud en zilver
  • Gepimenteerde folie zoals wit en zwart
  • Holografische folies

Kleuren van deze folies kunnen wij niet zelf op kleur aanmaken zoals dat wel gaat met Pantone kleuren.

Wij hebben meer dan 25 kleuren folies op voorraad in verschillende kwaliteiten voor verschillende soorten papier. Voor de foliekleuren hebben wij van de meest bestelde en populaire kleuren kleurstalen gratis beschikbaar.

Secured By miniOrange