Letterpress

AMBACHTELIJK DRUKWERK

 

Letterpress kaarten, trouwkaarten geboortekaartjes en letterpress visitekaarten zijn enorm populair door de ambachtelijke en vintage uitstraling. Drukwerk met een authentieke en karakteristieke uitstraling, waarbij een (cliché) afdruk verdiept in het zachte papier wordt gedrukt. Dat is letterpress.

Kartonsoorten

Wij bedrukken karton tot 700 gram. Met zowel inkt, folie en stempeldruk. Daarnaast kunnen wij ook dunner karton cacheren / verlijmen naar dikkere kartonsoorten waardoor er nog meer mogelijkheden mogelijk zijn.

Samples  kunnen worden aangevraagd.

Online prijzen

Online zijn er voor zakelijk drukwerk, geboorte kaarten en trouwkaarten heel wat prijzen zelf uit te rekenen in de 4 combinaties, letterpress, offsetdruk, foliedruk en reliëfdruk.

Mocht er een optie niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op

Kleur op snede brengen wij aan in zowel de Pantone kleuren als ook in de metallic kleuren.

Kleur op snede

Kaarten bedrukt in letterpress kunnen ook nog  worden bedrukt in foliedruk letterpress.

Foliedruk Letterpress

Geboortekaarten kunnen wij al uitleveren in 3 tot max 4 werkdagen.

Levertijden

Drukbestanden kunnen worden aangeleverd of wij maken deze voor u op.

Digitale documenten

2 zijdig letterpress

Met drukstempels drukken wij pantone inkten in  zachte kartonsoorten waardoor er een reliëf achterblijft met een inktafdruk van de stempel. De stempel afdruk komt  tot diep in het karton daardoor kunnen wij dit maar 1 zijdig doen. Kaarten kunnen wel 2 zijdig bedrukt worden met offsetdruk. Een combinatie van letterpress en offsetdruk is dan mogelijk.

Proefdrukken

Proefdrukken in Letter press, offsetdruk, foliedruk en Reliëfdruk zijn kostbaar. 90% van de kosten zitten in het instellen van de drukpers en het maken van de druk stempel. Daarom gaan proefdrukken alleen digitaal als PDF. Wel kunnen wij eerder gedrukte proef exemplaren toezenden van Letterpress afdrukken, zodat u de kwaliteit kunt voelen en zien.

Naast ambachtelijke drukkerij zijn wij ook een ontwerp en DTP studio. Wij zijn gespecialiseerd in het technisch opmaken van ideeën en grafische ontwerpen speciaal voor ambachtelijke druktechnieken. Wij maken voor u een design of u heeft al een idee en wij werken het idee uit tot een druk klaar ontwerp dat geschikt is voor  ambachtelijke druktechnieken.

U kunt daarvoor langskomen op onze drukkerij of een afspraak maken met onze ontwerpster. Ook is het mogelijk een design aanvraag in te dienen via studio@monkeydruk.nl

Design, ontwerp & DTP

Wij combineren voor de mooiste resultaten Letterpress, offsetdruk, foliedruk en reliëfdruk.

Combinatiedruk

Sampels van gedrukte kaarten en/of papier samples zenden wij u kosteloos toe.

Samples aanvragen

Letterpress kleuren zijn mengkleuren vanuit de Pantone kleuren standaard.

Pantone kleuren

Wij hebben foliedruk kleuren die u gratis kunt aanvragen via ons aanvraag formulier.

Foliedruk kleuren

Portfolio Letterpress kaarten

Veel gestelde vragen

Beschikbare formaten

We drukken alle soorten en formaten kaarten ook als deze afwijken van de standaard kaart formaten.

Proefdrukken

In letterpress is een fysieke test afdruk maken kostbaar. Dit omdat we van het proefkaartje een stempel moeten maken en deze moeten gaan instellen in de drukpers. Dan moet de juiste inkt worden aangemaakt en vervolgens op kleur worden ingesteld.  Deze handelingen zijn 90% van de kosten van de kaarten. Daarom gaan proefdrukken alleen digitaal in PDF formaat.

Als de tekst en opmaak goed is en de juiste kleur is gekozen dan is er ook geen proefdruk meer nodig.

Minimale oplage

Er is eigenlijk geen minimale oplage maar de meeste kosten zijn de instel en materiaal kosten. Een minimale oplage is in verhouding te duur daarom hanteren wij eigenlijk een minimale oplage van 50 stuks

In overleg is een lager oplage ook mogelijk, maar in verhouding wel duurder per stuk ivm start en materiaal kosten.

Combinatie van kaarten

Voor een onderneming met meerdere personeel leden of bij een trouwerij met meer gevarieerde kaarten of een geboortekaart met daarbij borrel of uitnodigingen zijn er meerdere variaties nodig. Deze combinaties kunnen worden aangevraagt via ons email adres. Wij zenden dan een paasende offerte retour.

Combinatie van druktechnieken

Letterpress kan gecombineerd worden met verschillende druktechnieken, zoals: Foliedruk, reliefdruk, offsetdruk en kleur op snede. Ook kunnen er extra afwerkingen worden toegepast zoals Cacheren, stansen en voorzien van 1 of meerdere boorgaten.

Vraag naar de mogelijkheden.

Bijpassende enveloppen

Voor standaard formaat kaarten hebben we bijpassende enveloppen. Ook leveren we gekleurde, metallic en kraft enveloppen

Karton geschikt voor letterpress

Voor letterpress kaarten is er een minimale dikte van 0,7 mm nodig om de stempel verdiept te kunnen drukken. Bij dunner karton wordt de indrukking minder zichtbaar of drukt de stempel de afdruk voelbaar door aan de achterzijde.

Levertijden

Voor elk type drukwerk hanteren wij standaard levertijden maar kan in overleg worden aangepast.

• Geboortekaarten – 3 werkdagen
• Trouwkaarten – 5 werkdagen
• Zakelijk drukwerk – 7 werkdagen

Secured By miniOrange