The art of Letterpress

Een dun laagje inkt wordt aangebracht op een verhoogde drukstempel. Deze stempel wordt met hoge druk in het papier gedrukt en laat dan een verdiept reliëf achter. Dit geeft een authentieke uitstraling aan het karton. De kleuren die gebruikt worden zijn met de hand gemengde Pantone PMS kleuren en bieden een ruime keuze van meer dan 2000 gestandaardiseerde kleuren. Ook de fluor of neon kleuren vallen onder de Pantone kleuren. Pantone kleuren zijn frisser en briljanter en hebben groter kleurbereik dan de fullcolour kleuren.

Karton soorten

Een mooi kaartje in letterpress vereist een geschikte papiersoort. De kaart moet van een minimale dikte zijn om ermee te kunnen letterpressen. Karton tussen de 450 en 700 gram is het meest geschikt voor letterpress.  In pricipe kunnen we op elke dik karton letterpressen maar de voorkeur gaat meestal wel uit van de zachtere karton soorten zoals Gmund, Wild of macho mick. De hardere kartonsoorten zijn colorplan en sumo.

Digitaal drukbestand

Voordat we het kaartje kunnen bedrukken hebben we eerst een digitaal PDF bestand nodig die geschikt is voor letterpress. Het bestand dient opgemaakt te zijn in zogenaamde vectoren. Vector geeft geen kwaliteits verlies en is nodig om een druk cliche te kunnen maken. De Letterpress bestanden  kunnen worden aangeleverd door de klant, of ontwerpstudio en wordt altijd nog door ons nagekeken.

Luxe afwerking

Gedrukte kaarten in Letterpress kunnen we ook voorzien van een luxe afwerking zoals foliedruk, blinddruk of kleur op snee. Voor foliedruk hebben wij daarvoor 25 foliekleuren op voorraad en voor kleur op snee kunnen we kiezen uit de pantone kleuren die staan in de “Formula Guide” kleurenwaaier van pantone. Voor kleur op snee zijn de kleuren fluor en metallic een veel gevraagde afwerking.

Bestellen

Bij ons kan elke klant op 2 manieren bestellen. Dat kan online door de bestelling in te voeren in de webwinkel. Op deze wijze bestellen levert ook nog eens maximaal 10% korting op. Of de bestelling gaat aan de hand van een offerte die verzonden kan worden naar ons reguliere emailadres. Particuliere klanten en zakelijke klanten kunnen op deze wijze hun bestelling doorgeven.

Levertijd

Letterpress is geen standaard drukwerkprodukt. Het is een tijdrovende en ambachtelijk drukproces wat tijd en geduld vergt. Door deze ambacht is een levertijd van 3 werkdagen zeer snel en alleen bestemd voor geboortekaarten.

Een rouwkaart in letterpress is daarom onhaalbaar te leveren binnen 1 werkdag.

Wij combineren voor de mooiste resultaten Letterpress, offsetdruk, foliedruk en reliëfdruk.

Combinatiedruk

Sampels van gedrukte kaarten en/of papier samples zenden wij u kosteloos toe.

Samples aanvragen

Letterpress kleuren zijn mengkleuren vanuit de Pantone kleuren standaard.

Pantone kleuren

Wij hebben foliedruk kleuren die u gratis kunt aanvragen via ons aanvraag formulier.

Foliedruk kleuren

Voor geboortekaarten hanteren wij een maximale levertijd van 3 werkdagen. standaard is de levertijd 7 tot 8 werkdagen. Design aanleveren. Vanuit de webshop kan de levertijd worden aangegeven tijdens de bestelling.

Levertijd

2 zijdig letterpress

Met cliché’s drukken wij pantone inkten in  karton waardoor er een reliëf achterblijft met de inktafdruk.. De stempel komt  tot diep in het karton daardoor kunnen wij dit meestal maar 1 zijdig doen. Kaarten kunnen wel 2 zijdig bedrukt worden in combinatie met offsetdruk. Deze combinatie is dan ook meestal de beste oplossing.

Proefdrukken

Proefdrukken in Letter press, offsetdruk, foliedruk en Reliëfdruk zijn kostbaar. 90% van de kosten zitten in het instellen van de drukpers en het maken van de druk stempel. Daarom gaan proefdrukken alleen digitaal als PDF. Wel kunnen wij eerder gedrukte proef exemplaren toezenden van Letterpress afdrukken, zodat u de kwaliteit kunt voelen en zien.

Naast ambachtelijke drukkerij zijn wij ook een ontwerp en DTP studio. Wij zijn gespecialiseerd in het technisch opmaken van ideeën en grafische ontwerpen speciaal voor ambachtelijke druktechnieken. Wij maken voor u een design of u heeft al een idee en wij werken het idee uit tot een druk klaar ontwerp dat geschikt is voor  ambachtelijke druktechnieken.

U kunt daarvoor langskomen op onze drukkerij of een afspraak maken met onze ontwerpster. Ook is het mogelijk een design aanvraag in te dienen via studio@monkeydruk.nl

Design, ontwerp & DTP

Secured By miniOrange