The art of Letterpress

Een dun laagje inkt wordt aangebracht op een verhoogde drukstempel. Deze stempel wordt met hoge druk in het papier gedrukt en laat dan een verdiept reliëf achter. Dit geeft een authentieke uitstraling aan het karton. De kleuren die gebruikt worden zijn met de hand gemengde Pantone PMS kleuren en bieden een ruime keuze van meer dan 2000 gestandaardiseerde kleuren. Ook de fluor of neon kleuren vallen onder de Pantone kleuren. Pantone kleuren zijn frisser en briljanter en hebben groter kleurbereik dan de fullcolour kleuren.

Karton soorten

Een mooi kaartje in letterpress vereist een geschikte papiersoort. De kaart moet van een minimale dikte zijn om ermee te kunnen letterpressen. Karton tussen de 450 en 700 gram is het meest geschikt voor letterpress.  In pricipe kunnen we op elke dik karton letterpressen maar de voorkeur gaat meestal wel uit van de zachtere karton soorten zoals Gmund of Wild.

Digitaal drukbestand

Voordat we het kaartje kunnen bedrukken hebben we eerst een digitaal PDF bestand nodig die geschikt is voor letterpress. Het bestand dient opgemaakt te zijn in zogenaamde vectoren. Vector geeft geen kwaliteits verlies en is nodig om er een druk cliche van te kunnen maken. De Letterpress bestanden  kunnen worden toegezonden via email of worden geupload tijdens een online bestelling. Bestanden worden altijd door ons nagekeken op technische gebreken.

Luxe afwerking

Gedrukte kaarten in Letterpress kunnen we ook voorzien van een luxe afwerking zoals foliedruk, blinddruk of kleur op snee. Voor foliedruk hebben wij daarvoor 25 foliekleuren op voorraad en voor kleur op snee kunnen we kiezen uit de pantone kleuren die staan in de “Formula Guide” kleurenwaaier van pantone. Voor kleur op snee zijn de opties Pantone, folie of metallic inkt de opties.

Bestellen

Bij ons kan elke klant op 2 manieren bestellen. Dat kan online door de bestelling in te voeren in de webwinkel. Op deze wijze bestellen levert ook nog eens maximaal 10% korting op. Of de bestelling gaat aan de hand van een offerte die verzonden kan worden naar ons reguliere emailadres. Particuliere klanten en zakelijke klanten kunnen op deze wijze hun bestelling doorgeven.

Levertijd

Letterpress is geen standaard drukwerkprodukt. Het is een tijdrovende en ambachtelijk drukproces wat tijd en geduld vergt. Voor deze ambacht is een levertijd van minimaal 3 werkdagen

Rouwkaarten zijn daarom ongeschikt om te laten produceren met ambachtelijke druktechnieken. Rouwkaarten digitaal afdrukken is wel mogelijk op zeer korte termijn.

Druktechnieken combineren

Druktechnieken zijn te combineren met elkaar. Offsetdruk, digitaaldruk, foliedruk, reliefdruk en letterpress kunnen allemaal worden toegepast op bijvoorbeeld kaarten.

Samples

Samples van gedrukte kaarten en/of papier samples zenden wij u kosteloos toe. Deze kunnen online aangevraagd worden en worden kosteloos toegezonden.

Online samples

Pantone

Letterpress kleuren zijn mengkleuren die vanuit de Pantone kleuren waaier gemengt worden. Wij hanteren alleen de "formula guide" Pantone kleurenwaaiers. Alleen deze zijn geschikt voor het mengen van pantone kleuren.

Voor geboortekaarten hanteren wij een kortere levertijd dan bijvoorbeeld trouwkaarten. Vanuit de webshop kan de levertijd worden aangepast tijdens de bestelling.

Levertijd

2 zijdig letterpress

Met cliché’s drukken wij pantone inkten in  karton waardoor er een reliëf achterblijft met de inktafdruk.. De stempel komt  tot diep in het karton daardoor kunnen wij dit meestal maar 1 zijdig doen. Kaarten kunnen wel 2 zijdig bedrukt worden als drukkende delen niet tegenover elkaar zijn opgemaakt. Neem voor meer informatie contact met ons op

Proefdrukken

Proefdrukken in Letter press, offsetdruk, foliedruk en Reliëfdruk zijn kostbaar. 90% van de kosten zitten in het instellen van de drukpers en het maken van de druk stempel. Daarom gaan proefdrukken alleen digitaal als PDF. Wel kunnen wij eerder gedrukte proef exemplaren toezenden van Letterpress afdrukken, zodat u de kwaliteit kunt voelen en zien.

Secured By miniOrange