Notturno

700 gram diepzwart karton

Notturno Karton

Diep zwart en een egaal oppervlak. Deze uncoated kartonsoort van 700 gram is bijna 1 mm dik en zeer stug en robuust en Leent zich uitzondelijk goed voor kaarten en visitekaarten. Is goed te bedrukken met onze ambachtelijke druktechnieken zoals:

Offsetdruk en Letterpress (alleen de metallic kleuren) , Hotfoil foliedruk en Reliefdruk (blinddruk en Preeg).

 

Zwart karton bedrukken

Zwart en donker gekleurd karton zijn niet te bedrukken met Pantone en fullcolour proces kleuren. Dit komt omdat Pantone en fullcolour kleuren transparant zijn. Deze kleuren laten de onderliggende kleuren door en daardoor zijn de kleuren goed met elkaar te vermengen tot andere kleuren, wat het druk principe is van fullcolourdruk.

Er zijn wel inkten die zichtbaar zijn op donkere ondergronden zoals zwart. Dit zijn de Metallic kleuren van Pantone. Deze zijn leverbaar in goud, zilver en brons

Naast dekkende inktkleuren zijn foliekleuren ook dekkend en behouden deze 100% hun glans en kleur ondanks dat de ondergrond donker is.

Voor het bedrukken van zwart en andere donkere papiersoorten zijn er zogenaamde opaak kleuren nodig, alleen deze zijn dekkend. Zowel onze kleur op snee en folie op snee zijn beide opaak en geschikt voor donker karton.

Secured By miniOrange