Offsetdruk

Offsetdruk is een conventionele manier van drukken. En behoort tot de vlakdruk technieken en kenmerkt zich door vloeibare inkten via een beelddrager eerst op een rubberdoek over te dragen en vervolgens het beeld van het rubberdoek onder hoge druk op het papier te drukken. De inkt wat op het papier achterblijft trekt in het papier waardoor het papier zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

In offsetdruk bedrukken wij papier tot 1 mm dik met verschillende  oppervlaktes zoals Couted en Uncouted karton. Wij bedrukken ook karton met reliëf persingen wat vaak ongeschikt is voor printers.

Kleuren standaard

In offsetdruk werken wij met 2 kleurstandaarden, Pantone PMS en Fullcolour. Fullcolour is online al voldoende aanwezig en kunnen wij weinig aan toevoegen behalve aan afwijkende papier formaten, papiersoorten en afwijkende gramgewichten en de mogelijkheid dit met extra luxe af te werken.

Pantone is een minder aangeboden optie en is voor de online drukker een moeilijker proces. Online aanbieders van drukwerk werken nagenoeg allemaal in het fullcolour / CMYK kleurensysteem. Dit omdat drukpersen en printers zijn ingericht voor deze kleurenstandaard. Pantone werkt namelijk heel anders en is daarom vaak specialistischer.

PMS- Pantone matching system

Pantone is geen fullcolour. Pantone zijn kleuren die worden gemengd buiten het drukproces. En is ook een drukproces wat voornamelijk door offsetpersen of boekdrukpersen wordt toegepast.

• Fullcolour wordt gemengd tijdens het drukproces wat de kleur vervuilt.
• Pantone wordt vooraf gemengd wat de kleuren frisser maakt zonder vervuiling.
• Het kleurbereik van pantone is groter dan fullcolourdruk
• Pantone kleuren zijn gestandaardiseerd en te herproduceren zonder groot kleurverschil

Coated en Uncoated

Een veel gebruikte term binnen het PMS systeem  is het zogenaamde kenmerk wat achter het kleur nummer staat. Dat kan een “U” zijn of een “C” zijn. De U staat voor uncoated papier en de C staat voor Coated papier. De kleur is verder exact hetzelfde alleen ziet de kleur er op deze 2 verschillende papiersoorten er anders uit. Bij de uncoated papier soort wordt de kleur meer geabsorbeerd dan bij de Coated papiersoort waardoor er een verschil in kleurkracht en kleurtoon ontstaat.

LET OP !!
Let op dat je de juiste type pantone kleurenwaaier gebruikt. De “formula guide” is de enigste juiste en daar staan de inkt mengverhoudingen in. Pantone heeft voor o.a. web, interieur en kleding ook een pantone standaard maar deze zijn ongeschikt voor drukwerk.

Specialiteiten

Kaarten drukkerij

Kaarten drukkerij

Luxe kaarten worden eerst van kleur voorzien op onze offsetpers. Met de offset drukpers bedrukken wij karton tot 700 gram met Pantone kleuren en CMYK Fullcolour kleuren. Waarna ze daarna voorzien worden van foliedruk of een reliëf.

Huisstijl en reclame drukwerk

Huisstijl en Reclame drukwerk

Wij drukken van oudsher alle soorten drukwerk met voornamelijk de Pantone kleuren. Wij drukken o.a. : Briefpapier, vervolg vellen, enveloppen en visitekaarten. Maar ook doordruksets, schrijfblokken, mappen, voorbladen uitnodigingen en with compliment cards en etiketten

Speciaal drukwerk

Speciaal drukwerk

Onder de categorie speciaal drukwerk vallen de huisstijlen gedrukt met bijzonder kartonsoorten in combinatie met ambachtelijke druktechnieken. Maar ook niet machinaal te verwerken materialen zoals agenda's, tassen en verpaking materialen.

Offsetdruk

Offsetdruk is nog steeds een van de meest gebruikte druktechnieken en wordt door ons toegepast voor voornamelijk handels drukwerk en het bedrukken van zware kartonsoorten tot 700 gram (1mm dik). Naast fullcolour drukken wij ook de zogenaamde Pantone PMS kleuren. Deze steunkleuren zijn frisser en briljanter van kleur en zeer geschikt voor het drukken van handelsdrukwerk en consumenten drukwerk.

 

De offsetpers biedt heel wat voordelen t.o.v. digitaal gedrukt drukwerk.
Enkele voordelen zijn:
• Een offsetpers gebruikt inkt. Inkt wordt geabsorbeerd door het papier waardoor de uitstraling van het authentieke karton oppervlak behouden blijft.
• Gebruik van Pantone kleuren. Pantone kleuren hebben een groter kleurbereik dan CMYK van printers.
• Egalere volvlakken. Drukpersen drukken onder instelbare drukspanning grote vlakken egaler af dan digitale machines.
• Ruwe en dikke kartonsoorten mogelijk tot 700 gram. digitale printers gaan tot max 350 / 400 gram.

Wij leveren ook geregeld digitaal drukwerk in combinatie met foliedruk en reliëfdruk maar we zijn nog steeds niet enthousiast over de hedendaagse digitale inzetbaarheid en veelzijdigheid van digitale printoplossingen. Digitaaldrukwerk is wel zeer geschikt voor kleine oplages op standaard papier en karton tot 350 gram.

Secured By miniOrange