Uw mooiste dag verdient ons mooiste kaartje

Save the date

Wij bedrukken ze op alle papiersoorten, formaten, kleuren en druktechnieken. informeer naar de mogelijkheden.

Trouwkaarten

Wij bedrukken ze op alle papiersoorten, formaten, kleuren en druktechnieken. informeer naar de mogelijkheden.

Volledig customized

Op maat gemaakte kaarten in alle vormen en kleuren. Informeer naar de mogelijkheden.

Unieke kaarten met hotfoil foliedruk

Speciale kaarten voor een speciale dag. Of het nu om trouwkaarten, jubileumkaarten of uitnodigingskaarten gaat wij drukken ze allemaal. Echte handgeschepte kartonsoorten voorzien wij van allerlei bedrukkingen zoals foliedruk, letterpress, offsetdruk en reliëfdruk. Wij werken niet met standaard formaten of standaard opdrukken. Bij ons is alles gemaakt op maat.

U kunt bij ons met uw eigen idee komen of u laat het ontwerp dat u heeft laten maken door een ontwerper bij ons onderbrengen die wij voor u zullen afdrukken in de door uw gewenste kleuren, papiersoort en afwerking.

Druktechnieken

Trouwkaarten gedrukt in foliedruk, letterpress, offsetdruk of reliëfdruk is een ambachtelijk drukproces wat meer tijd vergt dan wat hedendaags standaard is. Voor foliedruk, letterpress en reliëfdruk zijn er drukstempels nodig die handmatig in de pers worden ingesteld. Omdat de techniek anders is, is de voorbereiding van het ontwerp ook anders. Niet alles is mogelijk in foliedruk, letterpress en reliëfdruk. Wij weten precies wat wel kan en wat niet kan. Laat u dus goed door ons adviseren voordat u een opdracht plaats.

Kartonsoorten

Unieke trouwkaarten zijn meestal gemaakt van speciaal papier. Dit kan gekleurd karton van colorplan zijn of handgeschept karton van Gmund of oudhollands. Meestal zijn deze speciale kartonsoorten alleen met robuuste persen te bedrukken. Wij leveren nagenoeg alle kartonsoorten tot 700 gram en bedrukken deze in Hotfoil foliedruk, Letterpress, Offsetdruk en reliëfdruk

Populaire kartonsoorten zijn:

 • Gmund cotton white 300, 450 en 600gram
 • Colorplan 540 en 700 gram
 • Macho mick & Wild 500 gram
 • Sumo 700 gram
 • Oldmill 400 gram
 • Oudhollands, Tinteretto geso

Het Pantone Kleurensysteem

Letterpress & offsetdruk maken gebruik van het Pantone kleurensysteem, deze kleuren worden vooraf gemengd aan de hand van het inktrecept die staan in de pantone kleurenwaaier. Pantone is een algemene kleurstandaard voor drukkerijen en ontwerpstudio’s en heeft als voordeel dat de kleur overeen komt en een groter kleurbereik heeft dan bijvoorbeeld fullcolourdruk. In de ontwerpfase moet er wel bewust gekozen worden voor het gebruik van pantone omdat anders de kaart niet in pantone gedrukt kan worden.

Kleuren van Pantone horen gekozen te worden uit een “Formula Guide” kleurenwaaier, omdat pantone kleuren vanaf een beeldscherm er op elk beeldscherm anders uitziet en dus geen garantie van de juiste kleur weergeeft. Uw ontwerper heeft vast wel een “Formula Guide” kleurenwaaier van Pantone om zeker te weten dat de goede kleur gebruikt wordt.

Fullcolourdruk in in offsetdruk meestal te duur en in letterpress niet mogelijk.

Afwerking

Trouwkaarten kunnen we afwerken met een kleur op snee techniek. Hierbij wordt de gesneden rand ingekleurd met een Pantone kleur, Fluor kleur of Metallic kleur.

Voornamelijk de dikkere kartonsoorten lenen zich uitstekend voor deze vorm van afwerking en geeft een bijzondere uitstraling aan de kaarten.

Kaarten kunnen ook voorzien worden van:

 •  Ronde hoeken
 •  Rond gaatje
 •  Stans vorm

Bijpassende enveloppen

Voor elke kaart hebben wij wel een bijpassende envelop. Ook afwijkende kleuren zijn beschikbaar. Voor uw en ons gemak leveren wij de enveloppen van Palm deze zijn snel te leveren en zijn in zeer veel variaties leverbaar. in onze webshop vindt u de vele variaties enveloppen met een eventuele extra optie zoals bedrukking of etikettering.

Kaarten kunnen we in elk denkbaar formaat leveren met veel variaties aan afwerkingen. Enveloppen kunnen we ook leveren in vele formaten, kleuren en bewerkingen, maar alleen niet in alle denkbare formaten. U moet dus bij een gewenst kaartformaat eerst controleren of daar ook een envelopformaat voor beschikbaar is. In de webshop ziet u alle beschikbare envelop formaten

Offline kaarten bestellen

Kaarten offline bestellen gaat vrij gemakkelijk. Stuur de kaartwensen door naar info@monkeydruk.nl en wij zenden de offerte retour. De drukbestanden maken wij alvast gereed voor druk en na een paar dagen zenden wij het pakketje met de bestelling naar u toe.

Kaart ontwerp

Trouwkaarten van monkeydruk worden niet digitaal geprint. Om die reden is het niet mogelijk online een kaart uit te kiezen en deze te voorzien van uw eigen gegevens. Er zal dus door ons of door uw eigen ontwerper een kaartontwerp gemaakt moeten worden volgens de richtlijnen voor het aanleveren van drukwerk bestanden

Wij weten als geen ander hoe ambachtelijk drukwerk moet worden opgemaakt en kunnen u daarin 2 opties aanbieden.

 • U levert ons uw idee met tekst en illustraties aan en wij maken een digitaal ontwerp geschikt voor offsetdruk, foliedruk, letterpress of reliefdruk. De digitale proefdruk wordt toezenden naar het opgegeven email adres.
 • U wilt een compleet design en dit onder het genot van een bakje koffie doornemen op locatie waarbij u het papier, folie en de vele ambachtelijke kaarten kunt bekijken.
  Neem dan contact op met ons op.

Omdat wij al onze kaarten zelf produceren kunnen wij deze ook relatief snel uitleveren. De gemiddelde levertijd bedraagt 3 werkdagen. In de online webshop is er een levering optie van 3 of 5 werkdagen mogelijk.

Levertijd

Proefdrukken

Voor kaarten gedrukt in foliedruk, letterpress, offsetdruk en reliëfdruk zijn proefdrukken niet mogelijk. Wel zenden wij u op uw verzoek gedrukte samples met foliedruk kleuren en karton samples toe.

Online prijzen

Voor diverse soorten kaarten zijn online prijzen te vinden die zelf zijn samen te stellen en speciaal zijn afgestemd voor unieke geboortekaarten met speciale opties. Wij hebben jaren lange ervaring in het produceren van met name de luxe geboortekaarten met uiteenlopende wensen.

Uiteraard is het mogelijk dat uw specifieke wens niet vermeld staat in de prijscalculator. Dat betekend niet dat wij dat niet kunnen produceren . U kunt daarvoor het beste contact met ons opnemen en uw wensen aan ons kenbaar maken zodat wij u een passende offerte kunnen toezenden.

Secured By miniOrange