Luxe geboorte kaarten

Gmund 600 gram cotton white gedrukt met Foliedruk rose & folie op snee rose

Geboorte kaarten

 Fluor oranje Letterpress gedrukt op Wild 500 gram

Luxe geboorte kaarten

Offsetdruk, blinddruk en holografisch foliedruk gedrukt op “Wild” karton

Geboorte kaarten

2 kleuren letterpress met Wit foliedruk gedrukt op Colorplan 700 gram

Unieke geboortekaartjes

Echte handgemaakte geboortekaartjes. Gedrukt op handgeschept karton met authentieke druktechnieken zoals Hotfoil foliedruk, Letterpress, offsetdruk en reliëfdruk. Wij zijn gespecialiseerd in het drukken met ambachtelijke druktechnieken om zo unieke en luxe geboortekaarten te produceren wat u zeker weet te waarderen.

Ambachtelijk drukwerk is niet het goedkoopste maar zeker wel het mooiste wat we voor u kunnen drukken.

Druktechnieken

Geboortekaarten gedrukt in foliedruk, letterpress, offsetdruk of reliëfdruk is een ambachtelijk drukproces wat meer tijd vergt dan wat hedendaags standaard is. Voor foliedruk, letterpress en reliëfdruk zijn er drukstempels nodig die handmatig in de pers worden ingesteld. Omdat de techniek anders is, is de voorbereiding van het ontwerp ook anders. Niet alles is mogelijk in foliedruk, letterpress en reliëfdruk. Wij weten precies wat wel kan en wat niet kan. Laat u dus goed door ons adviseren voordat u een opdracht plaatst.

Kartonsoorten

Unieke geboortekaartjes zijn meestal gemaakt van speciaal papier. Dit kan gekleurd karton van colorplan zijn of handgeschept karton van Gmund. Meestal zijn deze speciale kartonsoorten alleen met robuuste persen te bedrukken. Wij leveren nagenoeg alle kartonsoorten tot 700 gram en bedrukken deze in Hotfoil foliedruk, Letterpress, Offsetdruk en reliëfdruk

Populaire papiersoorten zijn:

 • Gmund cotton white 300, 450 en 600gram
 • Colorplan 540 en 700 gram
 • Macho mick & Wild 500 gram
 • Sumo 700 gram
 • Oldmill 400 gram
 • Oudhollands, Tinteretto geso

Het Pantone Kleurensysteem

Letterpress & offsetdruk maken gebruik van het Pantone kleurensysteem, deze kleuren worden vooraf gemengd aan de hand van het inktrecept die staan in de pantone kleurenwaaier. Pantone is een algemene kleurstandaard voor drukkerijen en ontwerpstudio’s en heeft als voordeel dat de kleur overeen komt en een groter kleurbereik heeft dan bijvoorbeeld fullcolourdruk. In de ontwerpfase moet er wel bewust gekozen worden voor het gebruik van pantone omdat anders de kaart niet in pantone gedrukt kan worden.

Kleuren van Pantone horen gekozen te worden uit een “Formula Guide” kleurenwaaier, omdat pantone kleuren vanaf een beeldscherm er op elk beeldscherm anders uitziet en dus geen garantie van de juiste kleur weergeeft. Uw ontwerper heeft vast wel een “Formula Guide” kleurenwaaier van Pantone om zeker te weten dat de goede kleur gebruikt wordt.

Fullcolourdruk in in offsetdruk meestal te duur en in letterpress niet mogelijk.

Afwerking

Geboortekaarten kunnen we afwerken meteen kleur op snee techniek. Hierbij wordt de gesneden rand ingekleurd met een Pantone kleur, Fluor kleur of Metallic kleur.

Voornamelijk de dikkere kartonsoorten lenen zich uitstekend voor deze vorm van afwerking en geeft een bijzondere uitstraling aan de kaarten.

Kaarten kunnen ook voorzien worden van: 

 •  Ronde hoeken
 •  Rond gaatje
 •  Stans vorm

Bijpassende enveloppen

Voor elke kaart hebben wij wel een bijpassende envelop. Ook afwijkende kleuren zijn beschikbaar. Voor uw en ons gemak leveren wij de enveloppen van Palm deze zijn snel te leveren en zijn in zeer veel variaties leverbaar. in onze webshop vindt u de vele variaties enveloppen met een eventuele extra optie zoals bedrukking of etikettering.

Kaarten kunnen we in elk denkbaar formaat leveren met veel variaties aan afwerkingen. Enveloppen kunnen we ook leveren in vele formaten, kleuren en bewerkingen, maar alleen niet in alle denkbare formaten. U moet dus bij een gewenst kaartformaat eerst controleren of daar ook een envelop formaat voor beschikbaar is. In de webshop ziet u alle beschikbare envelop formaten

Offline kaarten bestellen

Kaarten offline bestellen gaat vrij gemakkelijk. Stuur de kaartwensen door naar info@monkeydruk.nl en wij zenden de offerte retour. De drukbestanden maken wij alvast gereed voor druk en kunnen later desgewenst nog worden aangevuld met de geboortegegevens. Na een paar dagen zenden wij het pakketje met de bestelling naar u toe.

Kaart ontwerp

Geboortekaartjes van monkeydruk worden niet digitaal geprint. Om die reden is het niet mogelijk online een kaart uit te kiezen en deze te voorzien van uw eigen gegevens. Er zal dus door ons of door uw eigen ontwerper een kaartontwerp gemaakt moeten worden volgens de richtlijnen voor het aanleveren van drukwerk bestanden

Wij weten als geen ander hoe ambachtelijk drukwerk moet worden opgemaakt en kunnen u daarin 2 opties aanbieden.

 • U levert ons uw idee met tekst en illustraties aan en wij maken een digitaal ontwerp geschikt voor offsetdruk, foliedruk, letterpress of reliefdruk. De digitale proefdruk wordt toezenden naar het opgegeven email adres.
 • U wilt een compleet design en dit onder het genot van een bakje koffie doornemen op locatie waarbij u het papier, folie en de vele ambachtelijke kaarten kunt bekijken.
  Neem dan contact op met ons

Omdat wij al onze kaarten zelf produceren kunnen wij deze ook relatief snel uitleveren. De gemiddelde levertijd bedraagt 3 werkdagen. In de online webshop is er een levering optie van 3 of 5 werkdagen.

Levertijd

Proefdrukken

Voor kaarten gedrukt in foliedruk, letterpress, offsetdruk en reliefdruk zijn proefdrukken niet mogelijk. Wel zenden wij u op uw verzoek gedrukte samples met foliedruk kleuren en karton samples toe.

Proefdrukken in digitaaldruk zijn wel mogelijk

Online prijzen

Voor diverse soorten kaarten zijn online prijzen te vinden die zelf zijn samen te stellen en speciaal zijn afgestemd voor unieke geboortekaarten met speciale opties. Wij hebben jaren lange ervaring in het produceren van met name de luxe geboortekaarten met uiteenlopende wensen.

Uiteraard is het mogelijk dat uw specifieke wens niet vermeld staat in de prijscalculator. Dat betekend niet dat wij dat niet kunnen produceren . U kunt daarvoor het beste contact met ons opnemen en uw wensen aan ons kenbaar maken zodat wij u een passende offerte kunnen toezenden.

Secured By miniOrange