Hotfoil Foliedruk

Foliedruk  – Letterpress foliedruk  – Foliepreeg  – 3D foliedruk

Luxe bedrukking

Foliedruk is uitermate geschikt om drukwerk een extra luxe uitstraling te geven, Of het nu om een speciale gelegenheid gaat of om uw product of dienst extra te laten opvallen. Met foliedruk weet u zeker dat uw boodschap overkomt.

Naast de populaire metallic kleuren goud, koper en zilver bedrukken wij ook matte, gekleurde, pigment en holografische folies op ambachtelijke wijze om de authentiek uitstraling te behouden.

Metallic folies kunnen wij ook aanbrengen op de rand of snee van het papier wat een verassend effect teweeg brengt.

Papier & Karton

Foliedruk is uitermate geschikt om te bedrukken op papier en karton. Hotfoil foliedruk is geschikt voor nagenoeg elke karton of papiersoort van 60 t/m 1000 gram. Naast papier is het ook mogelijk om folies op leer, kunstleer en sommige plastics af te drukken.

Papiersoorten die wij het meest gebruiken en het meest geschikt vinden voor onze druktechnieken hebben wij gedrukte samples van liggen.  Deze zijn terug te vinden in de menubalk/papiersoorten en aan te vragen.

Online gebruikte foliedruk termen

Bij hotfoil drukt een verwarmt cliché de folie onder hoge druk in het papier. Hierbij worden voorgekleurde folies gebruikt met de hoogste kleur en glanskracht.

Digitale folie wordt vanaf rol aangebracht en kan worden ingekleurd door een printer met als voordeel dat er zeer veel kleuren mogelijk zijn. Omdat de tonerinkt wordt ingekleurd zijn kleuren vaak niet kleurecht en ogen ze vaak dof

Met Inline foliedrukken kan folie worden aangebracht tijdens het offset drukproces. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lijm ipv inkt. Op de afgedrukte lijmlaag met beeld of tekst wordt de folie aangebracht. Deze foliedruk methode is geschikt voor grotere oplages.

Soorten foliedruk bedrukkingen

Hotfoil foliedruk

Standaard hotfoil foliedruk wordt aangebracht met een foliedrukstempel. Dit is of een polymeer stempel of een magnesium drukstempel. De reden waarom dit standaard heet is omdat de bedrukking niet diep in het papier zit. Maar omdat dit sowieso niet lukt voor karton onder de 350 gram is dit de standaard drukmethode tot 350 / 400 gram karton. De drukmethode is wel nog steeds hotfoil.

Hotfoil Foliedruk letterpress

Bij deze drukmethode hebben we als eerste een kartonsoort nodig die voldoende dikte heeft om de folie met stempel verdiept in het papier te drukken zonder dat de stempelafdruk aan de achterzijde zichtbaar is. Deze drukmethode is meestal wat duurder omdat niet elke drukstempel deze hoge druk aan kan. Foliedruk letterpress is de meest gewilde variant van foliedruk

Hotfoil Foliepreeg

Een exclusieve vorm van foliedrukken is foliepregen. De foliedrukstempel bestaat uit 2 delen. Een patrijs vorm die het papier in een matrijs contra vorm drukt. tussen het papier en de matrijs zit dan ook nog folie die de opbolling voorziet van folie. Deze foliedruk methode is meestal te duur voor kleine oplages en wordt voornamelijk toegepast bij het zakelijk drukwerk.

Foliepreeg drukken we voor kleine oplages meestal in 2x. hierbij zetten we eerst de folie erop dmv standaard foliedruk. en dan pregen we de folie omhoog met een vorm en contravorm.

Type druk stempels

Een belangrijk onderdeel van het folie drukken zijn de drukstempels. Deze kunnen uit verschillende eigenschappen bestaan voor het bedrukken van de verschillende materialen. De foliedruk stempels moeten in ieder geval tegen hoge druk en temperaturen kunnen en kleine en gedetailleerde details kunnen overbrengen op de verschillende materialen zoals Papier, Karton, Leer, hout en plastics.

Voor hotfoil foliedruk zijn er drukstempels  nodig die wij in verschillende kwaliteiten produceren. Met deze drukstempels wordt de folie onder hoge druk en warmte in het papier geperst. Hierdoor is het mogelijk om met de stempel een relief in het papier te drukken. Het zogenaamnde foliedruk letterpress.

Polymeer foliedruk stempels

Voor standaard foliedruk op materialen tot 400 gram produceren wij zelf Polymeer foliedrukstempels. Deze zijn voor korte runs en voor 1 malig gebruik zeer geschikt. Polymeer foliedruk stempels kunnen fijne lijnen en vlakken nauwkeurig overbrengen op papier en karton. Doordat ze maar 0,5 mm diep kunnen drukken zijn ze alleen voor oppervlakkig foliedruk geschikt.

Magnesium Foliedruk stempels

Voor grotere oplages en diepere Letterpress folie afdrukken gebruiken wij de Magnesium drukstempel. Dit materiaal is harder en scherper dan polymeer en zeer geschikt om foliedruk verdiept te drukken in kartonsoorten van 400 en 900 gram. Deze stempels geven een vlakkere en scherpere afdruk in het karton dan polymeer en kunnen ook door ons bewaard worden voor een herdruk.

Messing foliedruk stempels

Voor een nog diepere afdruk en grotere oplages gebruiken wij meestal de Messing drukstempel. Deze worden gemaakt met een CNC freesmachine en kunnen zeer fijne details bevatten. Met deze stempels kunnen wij tot 3mm diep foliedrukken en zijn daarom geschikt voor leer en zeer dikke kartonsoorten tot 2000 gram (3-4 mm dik). Messing stempels zijn vaak her te gebruiken en worden door ons altijd bewaard voor o.a. herdrukken.

Bronsen foliedruk stempel

Voor nog kleinere details gebruiken wij stempels die van brons zijn gemaakt. Dit materiaal is nog harder dan messing en kan oplages aan van 100.000 of meer. Wij gebruiken dit type stempel voornamelijk omdat deze met een laserrobot worden geproduceerd en daardoor nog kleinere details kunnen bevatten dan voorgaande drukstempels.

Foliepreeg stempels + contra

Foliedruk verhoogt drukken dmv een CNC geproduceerde stempel en contra stempel. Door gebruik te maken van een Patrijs en Matrijs wordt het papier of karton hier tussen geperst en zo ontstaat er op de verhoging een verhoogd foliebeeld.

Micro geëtste stempels

Om drukwerk te voorzien van een unieke opdruk zijn er ook dubbel of micro geëtste stempels verkrijgbaar. Deze zijn meestal van brons maar zijn ook in messing leverbaar en ideaal om uw drukwerk te beveiligen.

Niet machinaal te verwerken

Naast het bedrukken van papier en karton wat we meestal machinaal verwerken bedrukken wij ook materialen wat niet meer machinaal is te verwerken zoals:

Dozen – agenda’s – schrijfblokken – boeken

Wij bedrukken deze producten veelal met foliedruk Letterpress en blinddruk in verschillende formaten en uitvoeringen.

Wilt u meer weten over het bedrukken van niet meer machinaal te verwerken materialen neem dan contact met ons op.

 

Prijsopbouw Foliedruk

 

Hotfoil foliedrukken is een tijdrovend bezigheid. We krijgen dan ook geregeld de vraag waarom de kosten vaak zo hoog zijn. Dit heeft te maken met de diverse kosten wat de grafiek hiernaast illustreert.

  •  Rood –  kosten drukstempel
  •  Blauw – Instel & drukkosten
  •  Groen – foliekosten
  •  Geel – papierkosten

Deze grafiek is een gemiddelde weergave van de kosten per drukopdracht.

Wat daarmee aantoont dat de 2 kosten arbeid en drukstempel bepalen voor 80% de prijs van foliedruk. Naast de hoge kosten van arbeid komt daar dus ook de prijs van de drukstempels bij wat Hotfoil foliedruk tot 1 van duurste drukmethodes maakt.

 

Foliedruk formaten

 

Foliedruk een drukproces waarbij gebruik wordt gemaakt van een metalen stempel die is gegraveerd of geëtst met een afbeelding van het gewenste specifieke ontwerp. De metalen plaat drukt het te bedrukken ontwerp in het papier waardoor er een reliëf in het papier ontstaat met een sterk reflecterende metallic afdruk van de folie.

Het te drukken ontwerp kan een klein hartje zijn of een combinatie van tekst en illustraties op het maximale formaat van 32×45 cm. U dient hierbij rekening te houden dat hoe groter het foliedrukformaat  hoe hoger de foliedrukkosten zullen zijn. Grote drukstempels kosten veel geld en de benodigde folie zullen hier ook in bijdragen.

 

Foliedrukpers

 

Voor foliedruk is een krachtige drukpers nodig die de folie onder hoge druk in het karton kan drukken. Daarnaast is het ook belangrijk dat de druk constant blijft tijdens het drukproces.

De foliedrukstempel wordt op de warmteplaat gemonteerd waarover de folie en het papier getransporteerd wordt. Deze worden vervolgens onder hoge druk samen gebracht waardoor bij juiste afstelling, warmte en druk een folieafdruk ontstaat op het materiaal.

Onze foliepersen kunnen folie bedrukken op alle kartonsoorten die gekleurd of voorgedrukt zijn in fullcolour of pantone drukkleuren.

Drukwerk wat met Hotfoil geproduceerd kan worden

Wij bedrukken een heel scala aan verschillende soorten drukwerk. Hieronder vermeld het soort drukwerk wat wij bedrukken in foliedruk en offsetdruk. Het meeste wordt machinaal verwerkt op onze Heidelberg drukpersen maar voor wat niet machinaal verwerkt kan worden zoals kant en klaar producten zoals: agenda’s, dozen en leer hebben wij een Pneumatisch Hotfoil stamping machine die afwijkende formaten en materialen kan bedrukken met allerlei soorten drukstempels en folies.

• Briefpapier/vervolgvel
• Enveloppen
• Visitekaarten
• Compliment cards
• Stickers
• Etiketten
• Voor en achterbladen
• Uitnodigingskaarten
• Ansichtkaarten

• Omslagkarton
• Boekenleggers
• Etiketten
• Entreekaarten
• Certificaten
• Prijskaarten
• Geboortekaarten
• Trouwkaarten
• Giftcards

• Uitnodigingskaarten
• Bedankkaarten
• Cadeaukaarten
• Jubileumkaarten
• Menukaarten
• Wijnkaarten
• Ticketkaarten
• Flyers
• Doosjes / Verpakkingen

Secured By miniOrange